top of page
IMG_3549%20-%20kopie_edited.jpg
het ventiel-def-rood-schaduw_crop.png

IN HET WIEL VAN HET VENTIEL

logo 'in het wiel van Het Ventiel'_JPG.j

Klik hier voor een terugblik
op een geslaagde editie van
' in het Wiel van Het Ventiel '.
Noteer alvast 9 - 10 juli 2022 !

Het Ventiel, de buddywerking rond mensen met jongdementie, ontstond in 2015 vanuit het fietsen.

 

​Toen we gecontacteerd werden door het Peugeot Classics-team om de succesvolle fietsrally verder te zetten, twijfelden we dus niet. Peugeot Vandecasteele Classics geeft na 10 succesvolle jaren de fakkel door.

 

De fietsklassieker blijft in zijn oorspronkelijke succesformule bestaan met ritten voor elk wat wils. Nieuwe en hertekende lussen kriskras door het Vlaamse land, Pays de Collines en  de Vlaamse Ardennen zijn uitgestippeld en uitgetest voor een sportieve en leuke tweedaagse. Ook de 160 km-rit Kortrijk-Damme-Kortrijk is een aanrader om het Vlaamse platte met zijn winderige polders en schaduwrijke bossen te verkennen. Op zaterdag staat ook een gravelrit op het programma en op zondag een familietocht van 15km.

 

​Met Het Ventiel Cycling Team en de 'in het Wiel van Het Ventiel'-fietsklassieker, willen we tevens de problematiek jongdementie onder de aandacht brengen en bespreekbaar maken. Een passage langs het themabos jongdementie in Kruisem en een infomarkt op het Nelson Mandela-plein zijn maar enkele van de links met de thematiek.
Het gedreven team lanceerde ook al de Sepappe-wandeling in Kortrijk met info en getuigenissen via borden en ook via de gratis app en brochure.

 

Peter Yves Lampaert en meter Linde Merckpoel zetten vol enthousiasme mee hun schouders onder het project.

 

Kijk voor meer informatie op

www.inhetwielvanhetventiel.com

en volg ons op social media

  • Facebook
  • Instagram
het ventiel-def-rood-schaduw_crop.png
bottom of page