IMG_3549%20-%20kopie_edited.jpg

IN HET WIEL VAN HET VENTIEL

Een hart voor mensen met jongdementie

Na 10 jaar gaf de befaamde Peugeot Classic de fakkel door. Dankbaar om de kans die we kregen en met enige trots werd ' in het Wiel van Het Ventiel' de opvolger. Die jarenlange traditie van goed georganiseerd fietsplezier zetten we heel graag verder. Naast het fietsen willen we ook de thematiek jongdementie onder de aandacht brengen.

Nieuwe en hertekende lussen kriskras door het Vlaamse land, Pays de Collines en  de Vlaamse Ardennen zijn uitgestippeld en uitgetest voor een sportieve en leuke tweedaagse. Ook de 160 km-rit Kortrijk-Damme-Kortrijk is een aanrader om het Vlaamse platte met zijn winderige polders en schaduwrijke bossen te verkennen. Een passage langs het themabos jongdementie in Kruisem en een infomarkt op het Nelson Mandela-plein zijn maar enkele van de links met de thematiek.

Dit jaar steekt het alom bekende virus echter een spaak in de wielen om het event in de geplande vorm te laten doorgaan. Als organisatie willen wij geen enkel risico lopen om ook maar iemand gevaar te laten lopen op besmetting. Grote pelotons vloeien samen, slorpen enkelingen op, dat is onoverkomelijk. Social distancing is onmogelijk te garanderen. We kunnen onze befaamde bevoorradingen niet aanbieden… Daarom voelen we ons genoodzaakt om ‘in het Wiel van Het Ventiel 2020’ in de geplande vorm te annuleren.

Maar we zouden Het Ventiel niet zijn als we daar ook geen oplossing zouden voor vinden. Peter Yves Lampaert en meter Linde Merckpoel zijn alvast enthousiast en stellen beide initiatieven graag voor.

Kijk voor meer informatie op:

www.inhetwielvanhetventiel.com

© 2018 Het Ventiel

Tel: 0468 27 44 93 | Email: info@hetventiel.be

Ondernemingsnr: 0630634909

Onze partner: www.sad.be/tegek