top of page
buddy Bernard.jpg
Buddy Bernard

"Het Ventiel is: Een mooi avontuur, waaraan je begint met heel veel vragen 'wat, wie ,waar? ' Maar eens je er bij bent, het niet meer kan missen!  Het Ventiel is  : vriendschappen voor het leven, is samenwerken, banden smeden, nieuwe uitdagingen aangaan, trots zijn op jezelf en je lotgenoten met wat je presteert, beseffen dat we niet afgeschreven zijn en nog  heel wat in petto hebben. Telkens weer wat nieuws ontdekken en  versteld staan van onze capaciteiten! En vooral  ook de vele mensen die zich elke dag weer inzetten om ons elke keer weer een lach op ons gezicht te brengen en ons aanmoedigen en ons nieuwe horizonten laten ontdekken. Het Ventiel is vriendschap, begrip en  vooral veel  liefde!" Xx

deelnemer Patriek.jpg
Patriek, deelnemer

"Het Ventiel en zijn activiteiten betekenen voor mij:
Vriendschap, Steun, Begrip, Troost, Lachen, Een duwtje in de rug, Gezonde ontspanning, Mezelf kunnen zijn, Een schouderklopje, Informatie, Wedergeboorte, Hoop, Mijn herontdekkingsreis, Therapie, Activiteiten meedoen, Mijn zelfvertrouwen opkrikken, Ik kan toch nog iets, Een nieuwe wereld gaat open, Uitdagingen aangaan, Blijven doorgaan....... My Way Of Life.
Dit wou ik nog even kwijt; in Het Ventiel word ik terug gewaardeerd zoals ik ben."

Clotaire, partner van Magda
Clotaire (2).JPG

"Mijn vrouw en ik gaan altijd samen naar Het Ventiel. Ik neem niet altijd zelf deel aan de activiteiten. Wanneer zij bijvoorbeeld gaat paardrijden, drink ik een kopje koffie met de andere mantelzorgers. Voor mij betekent Het Ventiel alles. Een nieuw zinvoller leven na de diagnose. Het is mijn alarmbel, mijn noodstop. Sinds we dat hebben, trekken we ons daaraan op. Ik zou anders niet weten hoe we zouden doen. En ik voel dat mijn vrouw daar gelukkig is. Iedereen noemt haar ‘het zonnetje in Het Ventiel’. In het dagelijks leven wijkt ze niet van mijn zijde maar in Het Ventiel voelt ze zich veilig genoeg om me los te laten. Ze voelt zich goed bij verschillende buddy’s en bij andere mensen met jongdementie: ze lacht, vertelt, knuffelt,…. Het Ventiel, dat is voor ons als een tweede familie: mensen die we graag zien en die ons ook goed begrijpen. We worden er geïnformeerd, gerustgesteld, begeleid, omarmd,… Ik kan er ook ontladen, mijn zorgen afzetten. Mijn ‘mantel’ even afdoen.”

het ventiel-def-rood-schaduw_crop.png
bottom of page